Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας ( Α.Λ.Ε.Φ. )

Εκδηλώσεις  Εκδήλωση #143 (2005/010)
Λογοτεχνικό Εργαστήρι, 6η συνεδρία

Έγινε το έκτο Λογοτεχνικό Εργαστήρι με κέφι και δημιουργικότητα. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε έναν σύντομο απολογισμό από τους διοργανωτές.

Αυτοί που συμμετείχαν έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν για να περάσουν οι ώρες των συζητήσεων με τρόπο ευχάριστο. Κάθε συγγραφέας σχολίασε με παρατηρητικότητα και ειλικρίνεια τα έργα των άλλων και έδωσε, όποτε ήταν αναγκαίο, διευκρινίσεις για το δικό του έργο. Όλοι συμφώνησαν ότι είναι εποικοδομητική η εμπειρία της συμμετοχής σε ένα λογοτεχνικό εργαστήρι.

Το επίπεδο των διηγημάτων ήταν τόσο καλό, που η εργασία του σχολιασμού τους ήταν δυσχερής. Υπήρχαν διηγήματα σχετικά με το βιβλίο "Οι Αόρατες Πόλεις" του Ίταλο Καλβίνο, (που είχαν μιμηθεί άψογα το ύφος του Ιταλού συγγραφέα αλλά ήσαν ταυτόχρονα τελείως διαφορετικά), που θα μπορούσαν να βρίσκονται στο βιβλίο του χωρίς να το καταλάβει ο αναγνώστης ότι έχουν γραφτεί από άλλους.

Όπως και στο προηγούμενο εργαστήριο, αποδείχθηκε ότι η μορφή του κειμένου μπορεί να παίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας που περιγράφεται.


Τόπος : έδρα της Άλεφ, με υποστήριξη από την Αντωνία Κατσαβού (ευχαριστούμε!)
Ημερομηνία : Κυριακή, 15 Μαΐου 2005

Επιστροφή στην αρχική σελίδα έτους 2005.
Η σελίδα αυτή τροποποιήθηκε στις [ ].