Φανταστικά Χρονικά

Τεύχος 2, Μάιος 2003

με κλικ εδώ βλέπετε μεγαλύτερη την εικόνα Εικόνα εξωφύλλου : Νεκτάριος Χιόνης

 5: Κύριο Άρθρο, του Χριστόδουλου Λιθαρή
 6: Ειδήσεις
10+25+55: Τρία διηγήματα, τρεις συναντήσεις : με τους νεκρούς στο "Ταυτότητα Παρακαλώ" της Πόπης Βερνάρδου (εικονογραφεί η Αλέξια Οθωναίου), με ένα τέρας του διαστήματος στο "Φεύγω" του Απόστολου Μανουρά (εικονογραφεί ο Πάνος Λύρης), με ένα παράλληλο κόσμο στην "Έρευνα" του Κώστα Γερογιάννη.
17: Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιοί είναι οι πιο μεγάλοι και οι πιο μικροί τίτλοι στην Ε.Φ.; Απάντηση θα πάρετε στο άρθρο της Αντωνίας Κατσαβού "το Μικρό και το Μεγάλο".
18: "superman, Ο Τελευταίος Κρυπτόνιος". Ο βίος και η πολιτεία του πιό διάσημου λαθρομετανάστη. Γράφει ο Βαγγέλης Κρητικός, εικονογραφεί η Αλέξια Οθωναίου.
28+32: Δύο άρθρα που συμπληρώνονται, καθώς αναφέρονται στο γραπτό κείμενο ξεκινώντας από αντίθετους πόλους. Ο Μιχάλης Μανωλιός και ο Βασίλης Μπαμπούρης αντλούν από την προσωπική εμπειρία τους και ρίχνουν μιά αποκαλυπτική ματιά στα παρασκήνια της συγγραφής και της μετάφρασης. "Γράψτο Ντε" και "Μεταφράζοντας το Φανταστικό".
38: Μήπως η αισθητική καλύπτει το περιεχόμενο; Μήπως οι εικόνες πνίγουν την ουσία; Είναι το θέμα του Γιώργου Κατσαβού στο άρθρο του με τίτλο "Φορμαλισμός στην Επιστημονική Φαντασία".
43: "Τα Οστά των Μύθων". Ο Νίκος Πετρόπουλος γράφει για τα φανταστικά όντα του καλλιτέχνη Χαράλαμπου Κανδηλιώτη.
46: Πόπη Βερνάρδου και Ανθίππη Φιαμού : δύο λογοτεχνικά πορτραίτα. Γράφει η (επίσης συγγραφέας) Ειρήνη Μαντά.
50: Διάλογος μεταξύ κειμένων Ε.Φ. ή ασύστολη κλοπή; Αναμνήσεις από παιδικά αναγνώσματα κι ένα βιβλιογραφικό μυστήριο. Αυτά στο άρθρο του Σπύρου Βρετού "Η Πειρατεία ως μία των Καλών Τεχνών".
62+8: Δραστήρια ως τώρα η χρονιά του 2003 για την ΑΛΕΦ. Ο Κώστας Χαρίτος και η Βάσω Χρήστου ως υπεύθυνοι οργανωτές κάνουν "Απολογισμό του 4ου Λογοτεχνικού Εργαστηρίου της ΑΛΕΦ" ενώ για τις "ανοιχτές εκδηλώσεις" της λέσχης γράφει ο Χριστόδουλος Λιθαρής.
64: Κι ο μεγάλος νικητής είναι... Αποτελέσματα του Διαγωνισμού που αναγγείλαμε στο πρώτο τεύχος, με βραβείο μιά συνδρομή στο περιοδικό.
66: Ξεπηδούν από το σελυλόιντ και τη μικρή οθόνη και παίρνουν ζωή σε πλαστικό. Ο Σπύρος Κίντζιος γράφει για τα συναρμολογούμενα βασισμένα σε σειρές / ταινίες Ε.Φ. "Από τις Δύο Διαστάσεις στις Τρεις".
70: star trek, the adventure. Η ρεπόρτερ των Φανταστικών Χρονικών Μαριάννα Μπόικου στέλνει ανταπόκριση από την έκθεση Σταρ Τρεκ του Λονδίνου.
75: Πήγαμε στο θέατρο και είδαμε το vurt.
76: Πήγαμε στο Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου της Ηλιούπολης... και τι δεν είδαμε. Γράφουν ο Νίκος Πετρόπουλος και ο Χριστόδουλος Λιθαρής.
78: Βιβλιοπαρουσιάσεις
87: Πρόσφατες Κυκλοφορίες. Επιμελείται ο Κώστας Γερογιάννης.
88: Συνεργάτες


Επιστροφή στον κατάλογο τευχών.