Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας ( Α.Λ.Ε.Φ. )

Σχόλια       (2004, Σχόλιο #09): Αναγγελία 6ου Λογοτεχνικού Εργαστηρίου της ΑΛΕΦ

Πρόσκληση

Η Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας διοργανώνει το 6ο Λογοτεχνικό Εργαστήριο και προσκαλεί τους συγγραφείς που θέλουν να παρουσιάσουν κάποιο έργο τους και να συζητήσουν τα έργα των άλλων να δηλώσουν συμμετοχή. Η ημερομηνία διεξαγωγής του εργαστηρίου θα είναι το Σαββατοκύριακο 09-10 Απριλίου 2005 ή το Σαββατοκύριακο 16-17 Απριλίου 2005. Η επιφύλαξη στην ημερομηνία έχει σχέση με τις υπόλοιπες εκδηλώσεις της ΑΛΕΦ και κυρίως με την πιθανή ανοιξιάτικη εκδήλωση στο ΑΜΑΛΙΑ, με την οποία φυσικά δεν θέλουμε να συμπέσουμε.

Το εργαστήριο δεν είναι διαγωνισμός, αλλά συλλογική προσπάθεια βελτίωσης των συγγραφικών δυνατοτήτων των μετεχόντων. Όλοι έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν ισότιμα, ανεξαρτήτως προηγούμενης εμπειρίας και συγγραφικής δράσης και οι μετέχοντες είναι κατά κανόνα ερασιτέχνες.

Κανόνες Συμμετοχής

1. Τα διηγήματα μπορεί να είναι Ε.Φ., Φάνταζυ, ή του ευρύτερου τομέα του Φανταστικού. Θα πρέπει να έχουν ένα λογικό μέγεθος, κατά προτίμηση να μην υπερβαίνουν τις 7000 – 8000 λέξεις.

Για πρώτη φορά γίνεται μια προσπάθεια να υπάρξει και κάποια θεματική ενότητα διηγημάτων. Συγκεκριμένα, το εργαστήριο φιλοδοξεί να επεξεργαστεί δύο κατηγορίες διηγημάτων: μια με ελεύθερο θέμα στον τομέα του φανταστικού, όπως συνέβαινε σε όλα τα προηγούμενα εργαστήρια και μια όπου τα διηγήματα θα είναι εμπνευσμένα από πόλεις. Η πρόταση των διοργανωτών είναι να γραφτούν έργα που αφορούν κάποια ή κάποιες από τις πόλεις που αναφέρονται στο έργο του Ίταλο Καλβίνο: «Οι Αόρατες Πόλεις».

Οι μετέχοντες μπορούν να διαλέξουν αν επιθυμούν να συμμετέχουν με ελεύθερο θέμα ή αν θέλουν να γράψουν σχετικά με τις πόλεις.

Στα πλαίσια της συζήτησης κάποιου γενικού θέματος όπως και στα προηγούμενα δύο εργαστήρια, στο 6ο λογοτεχνικό εργαστήρι θα συζητηθεί ο κεντρικός χαρακτήρας του διηγήματος. Συγκεκριμένα θα μοιραστούν κάποια μεταφρασμένα άρθρα συγγραφέων, ως επί το πλείστον δημοσιευμένα στο Διαδίκτυο, ένα σχετικό ερωτηματολόγιο, ενώ θα ζητηθεί από τους συμμετέχοντες να σχολιάσουν λίγο πιο εκτεταμένα τους χαρακτήρες των διηγημάτων που θα συζητηθούν.

2. Τα διηγήματα θα πρέπει να υποβληθούν στους υπεύθυνους του εργαστηρίου μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου 2005. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν παρακαλούνται να επικοινωνήσουν νωρίτερα με τους διοργανωτές Κώστα Χαρίτο (kcharit@sch.gr Κιν.6979165323) ή Βάσω Χρήστου (vasso@hol.gr, Κιν. 6972434165) ή να γράψουν στην Έδρα της Λέσχης: «Για το Λογοτεχνικό Εργαστήριο», Γ. Μπλέσσα 32, ΑΘΗΝΑ 156 69. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γράψουν τηλέφωνο επικοινωνίας ή e-mail διεύθυνση για να μπορέσουν να έρθουν σε επαφή μαζί τους οι διοργανωτές.

3. Στο εργαστήριο μπορούν να συμμετάσχουν μέλη και μη μέλη της ΑΛΕΦ. Για λεπτομέρειες πάνω στη συμμετοχή μη μελών οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με τους διοργανωτές εκ των προτέρων.

4. Οι διοργανωτές θα φροντίσουν να μοιράσουν τα αντίτυπα στους συμμετέχοντες τουλάχιστον ένα μήνα πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής του εργαστηρίου και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν διαβάσει τα διηγήματα πριν το εργαστήριο και να εκφράσουν εκεί τις απόψεις τους.

5. Επειδή ο αριθμός των διηγημάτων που θα συζητηθούν δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος από δέκα για ένα Σαββατοκύριακο, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σε περίπτωση που θα υπάρχουν περισσότερες συμμετοχές. Όσα διηγήματα δεν συζητηθούν στο 6ο εργαστήριο, μπαίνουν αυτομάτως σε σειρά προτεραιότητας για το επόμενο.

6. Ο τόπος διεξαγωγής του εργαστηρίου θα ανακοινωθεί αργότερα μετά από συνεννόηση μεταξύ των μετεχόντων.Οι διοργανωτές

Κώστας Χαρίτος, Βάσω Χρήστου

Επιστροφή στην αρχική σελίδα ειδήσεων.