Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας ( Α.Λ.Ε.Φ. )

Σχόλια       (2005 Σχόλιο #11): Απολογισμός 6ου Λογοτεχνικού Εργαστηρίου και Ανάγνωση Διηγήματος

22/5/05 : Στην καφετέρια «Φαεινόν» (Καλλιδρομίου και Μαυρομιχάλη) έγινε ο απολογισμός του 6ου Λογοτεχνικού Εργαστηρίου της ΑΛΕΦ από τους διοργανωτές του Βάσω Χρήστου και Κώστα Χαρίτο. Η γενική εντύπωση ήταν το σαφώς βελτιωμένο σε σχέση με άλλες χρονιές επίπεδο των έργων που συμμετείχαν, και η πραγματικά εμπεριστατωμένη και εποικοδομητική κριτική που έγινε σ’ αυτά από όλους τους συμμετέχοντες. Εγώ θα προσθέσω επίσης την άψογη οργάνωση του εργαστηρίου και την ζεστή και… χορταστική φιλοξενία στην έδρα της λέσχης από το ζεύγος Κατσαβού.

Στην συνέχεια διαβάστηκε το διήγημα “Cipher Netpolator 6” των Σπύρου Κίντζιου και Άντζελας Πέτρου-Κίντζιου (το οποίο είχε υποβληθεί στο 6ο Λογοτεχνικό Εργαστήριο αλλά δεν συζητήθηκε λόγω του ότι δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν, αφού απ’ ότι φαίνεται η ζωή τούς τρέχει πιο γρήγορα απ’ ότι θέλουν :)

Η ανάγνωση έγινε από τους ίδιους με την βοήθεια ενός laptop που ζωντάνεψε την ανάγνωση (μια που το θέμα του διηγήματος ήταν ένα σατανικής σύλληψης software) αλλά και την καταλυτική, όπως αποδείχτηκε, συνδρομή του Μανώλη Μανωλά.

Το ζωντανό, καθημερινό ύφος του διηγήματος, η γρήγορη εξέλιξή του και το αυθόρμητο χιούμορ του κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον μας και δεν ήταν λίγες οι φορές που το ακροατήριο ξέσπασε σε γέλια.

Δύο παρατηρήσεις :
      Πρώτον, δεν έχω ξαναδεί συγγραφέα να τρομάζει κατά την ανάγνωση του δικού του και μάλιστα χιουμοριστικού διηγήματος, κι αυτό οφείλεται στο ότι ...
      Δεύτερον, ο Μανώλης Μανωλάς έκλεψε την παράσταση (γιατί περί παραστάσεως επρόκειτο) όταν αποφάσισε ότι πρέπει να αυτοσχεδιάσει κατάλληλα τον ρόλο του ντόπερμαν «Τζέκινς Χαν»…Μιχάλης Μανωλιός


Επιστροφή στην αρχική σελίδα ειδήσεων.


Η σελίδα αυτή τροποποιήθηκε στις [ ].