Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας ( Α.Λ.Ε.Φ. )

Σχόλια       (2007 Σχόλιο #19) : Έκδοση βιβλίου "ΕΞΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΡΟΠΟΙ ΖΩΗΣ"

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΡΙΤΩΝ, Ζωοδόχου Πηγής 17, Αθήνα 10681, e-mail: triton.sf

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παναγιώτης Κούστας

ΕΞΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΡΟΠΟΙ ΖΩΗΣ

Εξώφυλλο: Dr. Graf & Mr. Byte

ISBN 978-960-7479-21-1, Τιμή 9,41 € (με ΦΠΑ)

Οι Εκδόσεις Τρίτων επέλεξαν την 24η Ιουλίου 2007 για την κυκλοφορία του βιβλίου Έξι Δισεκατομμύρια Τρόποι Ζωής του Παναγιώτη Κούστα. Πρόκειται για ένα σφιχτό σπονδυλωτό αφήγημα που ανήκει στον χώρο της πολιτικής επιστημονικής φαντασίας κι έτσι η επέτειος της αποκατάστασης της δημοκρατίας στην χώρα μας θεωρήθηκε η καταλληλότερη ημερομηνία για να κυκλοφορήσει.

Στα τέλη του εικοστού πρώτου αιώνα ένας επιστήμονας, ο Ντάντε Ράινχαρτ, αποφασίζει να εξετάσει τις μικρές ιστορικές αλλαγές που οδήγησαν σε έναν καλύτερο κόσμο. Με αφορμή αυτό το, ανύπαρκτο, e-book του Ράινχαρτ, που ονομάζεται Μια Γρήγορη Ματιά στην Αλλαγή της Οπτικής, ο Παναγιώτης Κούστας επεξεργάζεται δραματουργικά μερικά ερωτήματα γύρω από τους ανθρώπους, την κοινωνία και την δημοκρατία. Ενδεικτικά αναφέρουμε εδώ την πιθανή χρήση της πολιτικής δολοφονίας στο όνομα της δημοκρατίας και τον επαναπροσδιορισμό των εννοιών ‘δημιουργικό δικαίωμα’ και ‘κοινή λογική’.

Το Έξι Δισεκατομμύρια Τρόποι Ζωής δεν είναι σε καμιά περίπτωση ένα θεωρητικό βιβλίο. Άλλωστε ο συγγραφέας του δεν είναι πολιτικός επιστήμονας ή κοινωνιολόγος. Αντιμετωπίζει την δημοκρατία όπως και ο μέσος ευφυής άνθρωπος, έχοντας επιπλέον και την συγγραφική διαστροφή της εφ. Το αποτέλεσμα είναι ένα ευκολοδιάβαστο και ενδιαφέρον βιβλίο με δράση, χαρακτήρες και πλοκή που απευθύνεται σε όλους και όχι μόνο σε αυτούς που είναι εξοικειωμένοι με το ‘ιδίωμα’  της εφ.

Με δεδομένο πως ένα βιβλίο για την δημοκρατία πρέπει να κινηθεί χωρίς περιορισμούς, οι Εκδόσεις Τρίτων και ο συγγραφέας του αποφάσισαν να επιτρέψουν στο Έξι Δισεκατομμύρια Τρόποι Ζωής να κυκλοφορήσει και σε έναν αριθμό ‘ελεύθερων αντιτύπων’ που θα παραμένουν πάντοτε στην κυριότητά του εκδότη για να μην μπορούν να μεταπωληθούν, αλλά θα μπορεί οποιοσδήποτε ελεύθερα να τα διαβάσει. Τα ελεύθερα αντίτυπα θα φιλοξενηθούν σε διάφορους χώρους, με τους οποίους οι Εκδόσεις Τρίτων, βρίσκονται ήδη σε επαφή. Για τον ίδιο σκοπό προετοιμάζουν την ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου, που θα μπορεί να κατεβάσει κανείς δωρεάν από το Διαδίκτυο. Το e-book αυτό θα είναι multimedia, κι όχι μια ‘αντιγραφή’ της έντυπης έκδοσης και ακόμη βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού.

Το εξώφυλλο του βιβλίου σε υψηλή ανάλυση, ενδεικτικά αποσπάσματά του και οι όροι χρήσης των ελευθέρων αντιτύπων υπάρχουν στο επίσημο ιστολόγιο exidis.blogspot.com καθώς επίσης και στο triton.sf.googlepages.com/pk.

Ο Παναγιώτης Κούστας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Δημοσίευσε το πρώτο του διήγημα το 1989 στο περιοδικό Πολιορκία. Από το 2000 δημοσιεύει τα διηγήματά του στο ένθετο περιοδικό κόμικς και εφ 9 της Ελευθεροτυπίας. Συμμετείχε στην ανθολογία 9 Έλληνες Συγγραφείς ΕΦ (2004). Το διήγημά του «Ο Άθως Έμφοβος στον Ναό του Ήχου» μεταφράστηκε στα Αγγλικά και συμπεριλήφθηκε στην ανθολογία ευρωπαίων συγγραφέων SFWA European Hall of Fame (ΗΠΑ - 2007). Κατά τα λοιπά είναι παντρεμένος με την Χέντβιγκ Καρακούδα και βιοπορίζεται από μια ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων (σενάρια κόμικς και τηλεοπτικών σειρών, bartendering, μεταφράσεις, freelance αρθρογραφία, ραδιοφωνικές εκπομπές, production assistance συναυλιών, κ.α.).

Έγραψαν για το Έξι Δισεκατομμύρια Τρόποι Ζωής:

Εκτός από το blindfold team, που το έχει διαβάσει και έχει δώσει την θετική του γνώμη, έχουν αρχίσει να δημοσιεύονται γνώμες διαφόρων αναγνωστών στο επίσημο ιστολόγιο του βιβλίου (δες παραπάνω).


Επιστροφή στην αρχική σελίδα ειδήσεων.


Η σελίδα αυτή τροποποιήθηκε στις [ ].