Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας ( Α.Λ.Ε.Φ. )

Σχόλια       (2007 Σχόλιο #23) : Οι συγγραφείς Παν. Κούστας και Μιχ. Μανωλιός υπογράφουν

 
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΡΙΤΩΝ
Ζωοδόχου Πηγής 17, Αθήνα 106 81
email: triton.sf@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπογραφή αντιτύπων στο περίπτερο 221 του 36ου Φεστιβάλ Βιβλίου

(Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2007 – απόγευμα)


Ο Μιχάλης Μανωλιός και ο Παναγιώτης Κούστας, οι δύο έλληνες συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας των Εκδόσεων Τρίτων, θα υπογράψουν αντίτυπα των βιβλίων τους (Σάρκινο Φρούτο και  Έξι Δισεκατομμύρια Τρόποι Ζωής, αντίστοιχα) το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2007 στο περίπτερο 221 του 36ου Φεστιβάλ Βιβλίου από τις 18:30 και μετά.

Επίσης θα συζητήσουν χαλαρά με τους αναγνώστες τους και δεν θα αρνηθούν να υπογράψουν ο,τιδήποτε άλλο φέρει το όνομά τους (όπως τις ανθολογίες 9ΕΦ και Ελληνικού Φανταστικού Διηγήματος, τεύχη του “9” και των “Φανταστικών Χρονικών” που περιέχουν άρθρα, διηγήματα ή σενάρια για κόμικς που έχουν κάνει, κλπ). Η εκδήλωση δεν θα διακρίνεται για την σοβαρότητά της.

Ο Μιχάλης Μανωλιός γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Ε.Μ.Π. Έχει παίξει αγωνιστικό σκάκι για δεκατρία χρόνια, είναι έγγαμος, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Το Σάρκινο Φρούτο ήταν το πρώτο του βιβλίο, και έκτοτε έχει δημοσιεύσει αρκετά διηγήματα στο “9” και άλλα περιοδικά, ενώ το διήγημά του “Σοκολάτα” επελέγη για τον πέμπτο τόμο της Ανθολογίας του Ελληνικού Φανταστικού Διηγήματος. Συμμετείχε στην ανθολογία 9 Έλληνες Συγγραφείς ΕΦ και έχει γράψει το σενάριο για το κόμικς άλμπουμ Κόπια σε σχέδιο Νίκου Κούτση.

Ο Παναγιώτης Κούστας γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, freelancer αρθρογράφος, παραγωγός ραδιόφωνου και σεναριογράφος τηλεοπτικών σειρών. Δημοσίευσε το πρώτο του διήγημα στο περιοδικό Πολιορκία. Από το 2000 συνεργάζεται με το “9” της Ελευθεροτυπίας. Συμμετείχε στην ανθολογία 9 Έλληνες Συγγραφείς ΕΦ (2004). Το διήγημά του “Ο Άθως Έμφοβος στον Ναό του Ήχου” μεταφράστηκε στα αγγλικά και συμπεριλήφθηκε στην ανθολογία ευρωπαίων συγγραφέων SFWA European Hall of Fame (ΗΠΑ–2007–Tor Books).

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΝΤΙΤΥΠΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟ 29/11 ΑΠΟΓΕΥΜΑ – ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 221 – 36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΝΩΛΙΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΣΤΑΣ

ΣΑΡΚΙΝΟ ΦΡΟΥΤΟ

ΕΞΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΡΟΠΟΙ ΖΩΗΣ

Μπορεί το μέλλον του ανθρώπου να βρίσκεται στ’ άστρα, μπορεί όμως και να είναι ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης βγαλμένο απ’ τα χειρότερα δυστοπικά οράματά μας· μπορεί να είναι ένα εφιαλτικό πεδίο μάχης στον κυβερνοχώρο, ένα τιτάνιο μαυσωλείο που ταξιδεύει στο αχανές διάστημα ή ένα σωστό τρελοκομείο με τα πιο εκκεντρικά δείγματα της ανθρώπινης φυλής· σε κάθε περίπτωση όμως θα συναντούμε μπροστά μας τις πιο δύσκολες αποφάσεις, κι ο τρόπος που τις αντιμετωπίζουμε, ή προσπαθούμε να τις αγνοήσουμε, είναι αποκαλυπτικός για τη φύση του ανθρώπινου ζώου.
Φαινόμαστε πολύ σίγουροι για την εξελικτική μας πορεία, ίσως όμως να μην μας είναι τόσο εύκολο να πληρώσουμε το τίμημα για την τεχνολογική πρόοδο ή τη γνώση που επιθυμούμε· πιστεύουμε ότι η επαφή με μια άλλη μορφή έλλογης ζωής θα μας προσφέρει ανεκτίμητα πλεονεκτήματα στον αγώνα μας για την κατανόηση του νοήματος της ζωής, ίσως όμως να μην συμμερίζεται την άποψη αυτή και η άλλη πλευρά· νομίζουμε πως θα μπορούσαμε να ξεφύγουμε απ’ τα στενά όρια του πλανήτη μας, ίσως όμως...

Οκτώ διηγήματα για τον τρόπο που αγαπούν, αποφασίζουν, συγκρούονται και πεθαίνουν οι άνθρωποι. Αφετηρία οκτώ πιθανά μέλλοντα. Μέσον το εξπρές της επιστημονικής φαντασίας. Και προορισμός... κάτι που θα πρέπει ν’ ανακαλύψει ο καθένας μέσα του.

Τέλη 21ου αιώνα, Γαύδος. Την ώρα που οι sapiens προσεδαφίζονται στον Άρη, ο Ντάντε Ράινχαρτ αποφασίζει να ρίξει μια “γρήγορη ματιά” στον αιώνα που τελειώνει…
Ο Φιλίπ, στο Παρίσι, αρχίζει την προεκλογική του εκστρατεία αγνοώντας το μήνυμα της Μαύρης Κυριακής· ο Όλοφ, στη Στοκχόλμη, επισκέπτεται μια οργάνωση με το παράξενο όνομα Θάνατος στη Νοσταλγία· ο Ίαν-Αλέξανδρος ψηφίζει σ’ ένα σούπερ μάρκετ της Λευκωσίας· η Έλενα απομακρύνει τις σοβαρές συνέπειες καταθέτοντας την φορολογική της δήλωση στο Άμστερνταμ· ο Σπηλαιώδης Νικ εξηγεί στο efloor πώς η εποχή των θαυμάτων τέλειωσε για πάντα τις θρησκείες· η Λέσχη Βολταίρος συνεδριάζει στο Ντουμπάι· η Κάρυ, με το blog της, ορίζει ξανά το δημιουργικό δικαίωμα· η Σέριλ δολοφονείται στην Σαβόυ από μια σιλουέτα με μπούρκα στο όνομα της δημοκρατίας· ο Ρούντι, σε μια εντατική της Φρανκφούρτης, κηρύσσεται μη αναστρέψιμος· ο Ίγκυ και οι Common Sensors εξετάζουν μια υπόθεση αντικοινωνικής συμπεριφοράς…

Μερικές μόνο από έξι δισεκατομμύρια ζωές. Λίγες ενδεικτικές ματιές στον κόσμο που πάντοτε μπορεί να γίνει καλύτερος. Στην Μέθη Αζώτου ο καθένας ζει με τον δικό του, μοναδικό, τρόπο· έναν από έξι δισεκατομμύρια τρόπους ζωής.


Επιστροφή στην αρχική σελίδα ειδήσεων.


Η σελίδα αυτή τροποποιήθηκε στις [ ].