Αναλυτικές Πληροφορίες Προσώπου #115
Όνομα Γρίβας Κώστας    
Εκδηλώσεις
21/12/2003 Γρίβας : [Η Τελική Λύση]
Σχόλια Τα βιβλία του συγγραφέα Κώστα Γρίβα πραγματεύονται τον πόλεμο, συνδυάζοντας τόσο στοιχεία μυθιστορηματικής δράσης όσο και αναλυτική περιγραφή των μελλοντικών εξελίξεων στον τομέα της πολεμικής τεχνολογίας, στον οποίο είναι κατ" εξοχήν ειδήμων.
Θα μπορούσαμε να τα χαρακτηρίσουμε ως μυθιστορήματα «γεωπολιτικής» φαντασίας με έντονα στοιχεία «σκληρής» (από τεχνική άποψη) Ε.Φ.
Το περιβάλλον της δράσης αφορά πάντα τον Ελλαδικό χώρο (συμπεριλαμβανόμενης και της Κύπρου), ωστόσο είναι σαφέστατη η αναφορά στην παγκοσμιοποιημένη διάσταση και τις λεπτές, συχνά δυσδιάκριτες ισορροπίες που καθορίζουν την πορεία μίας πολεμικής σύγκρουσης.

Ο συγγραφέας έχει εκδώσει μια μελέτη με τίτλο [Πόλεμος στον 21ο αιώνα] και επίσης τα μυθιστορήματα: [2020: Επίθεση στην Ελλάδα], [Ο Πόλεμος και η Σκιά] και [Η Τελική Λύση].
Σε όλα του τα έργα ο συγγραφέας αποτολμά την υλοποίηση παράτολμων σεναρίων σχετικά με τη σχέση της Ελλάδας με τις γείτονες χώρες (κυρίως την Τουρκία, αλλά και πιο μακρια, την Αμερική) τα οποία ίσως να είναι λιγότερο απίθανα από ότι θεωρούνται σήμερα...

Επιστροφή στην σελίδα προσώπων.


Η σελίδα αυτή τροποποιήθηκε στις [ ].