ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ Μέρος Γ'

Αγαπητέ μου Άδωνη, η κατάσταση απαιτεί ριζική αλλαγή, είπε ο Άδωνης στον συνοφρυωμένο εαυτό του.

"ΡΙΖΙΚΗ", συμφώνησε και ο εαυτός του Άδωνη.

"Λοιπόν, έχουμε και λέμε", υπολόγισε ο Άδωνης, "χρειάζομαι μια αλλαγή από τις ριζικές". Άνοιξε ένα ντουλάπι της κουζίνας και άρχισε να βγάζει διάφορα κουτιά με αλλαγές. Που στο διάολο το είχε καταχωνιάσει αυτό το κουτί με τις 'ριζικές αλλαγές;' Κάθε κουτί που έβγαζε είχε λάθος επιγραφή: 'προσωρινές αλλαγές', 'ξαφνικές αλλαγές', 'ραγδαίες αλλαγές', 'ποιοτικές αλλαγές', για μια στιγμή άρχισε να ανησυχεί, μπας και είχαν μουχλιάσει οι 'ριζικές αλλαγές' και τις πέταξε η παραδουλεύτρα. Είχε να χρησιμοποιήσει 'ριζική αλλαγή' 567 χρόνια, 5 μήνες, 12 ώρες, 5 ώρες, 32 λεπτά και ... 51 δευτερόλεπτα ακριβώς. Με τρεμάμενα χέρια έβγαλε και το τελευταίο κουτί από το ντουλάπι και ω του θαύματος, είχε σωθεί εκ θαύματος, ήταν το κουτί με τις 'ριζικές'. Άνοιξε το κουτί και έβγαλε μια 'ριζική αλλαγή', φύσηξε τη σκόνη των αιώνων από πάνω της και την έβαλε μηχανικά στην πρίζα. Τίποτα. Ο Άδωνης μετέτρεψε τον αντίχειρά του σε σφυράκι και χτύπησε τη 'ριζική' προσεκτικά στο κεφάλι. Τίποτα. Μήπως είχε κοπεί το ρεύμα;

"Όχι!" είπε το ρεύμα προσβεβλημένο. Τότε; Ο Άδωνης συγχυσμένος, μετέτρεψε το μικρό του δαχτυλάκι σε βαριά και κοπάνησε τη 'ριζική αλλαγή' στο κεφάλι, με όλη του τη δύναμη.

"Ώχχχχχχ!!", έσκουξε η 'ριζική' και στρεφόμενη στον Άδωνη του λέει.

"Τώρα θα σε μάθω εγώ τζουτζούκο μου, να βαράς τας φιλήσυχους πολίτας στο κεφάλι, κεφάλα!!"

ΖΜΠΡΟΥΟΥΟΥΤΣΣΣΣΣΣ..., '`=",:/Χρατζ ΜΦΛΟΥΟΥΟΥΞ :/, ΒΡΟΥΜ ΦΑΤΟΥΛΑ βρυχήθηκε το μηχάνημα.

Και ο Άδωνης έχασε το μπούσουλα, δηλαδή βρέθηκε ξαφνικά και αίφνης εκτός τόπου, χρόνου και χωρητικότητας, μόνος μέσα στο vortex της ανυπαρξίας.

Μετά από διάφορες διεργασίες, και αφού είχε το έντονο συναίσθημα, ότι είναι λουκάνικο σε εργοστάσιο επεξεργασίας χοιρινών κρεάτων κακής ποιότητας, τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν και πάλι συγκεκριμένη μορφή.

Ήταν δυνατόν; Και όμως! Ο Άδωνης έμοιαζε με θηλυκή γομολάστιχα.

"Ριζική αλλαγή δεν ήθελες;" ακούστηκε από το βάθος του ορίζοντος η βραχνή υστερική φωνή του μηχανήματος, γεμάτη ειρωνεία.

Εν τω μεταξύ, άλλες θηλυκές γόμες, άρχισαν να πλησιάζουν τον Άδωνη-γόμα, σβήνοντάς τον με τρυφερότητα. Οι γομολαστιχικοί αδένες του Άδωνη-γόμα άρχισαν να εκκρίνουν διάφορα υγρά τρυφερότητας, την είχε δε βρει τόσο άγρια, που δεν πρόλαβε να ρωτήσει τίποτα περί του που και πότε και πως, τόσο άγρια την είχε βρει. Οπότε ξάφνου...

ΧΡΑΤΣ ΚΑΜΠΟΥΜ ! : / "| ΒΟΝΖΑΪ ΚΑΪΑΪΑΪΑΪΑΪΑΪΑΪ ΡΟΥΖΕΤΑΑΑ. . . . .ΣΦΑΞΞΞΞΞΞΞ

και να σου τον δυστυχή Άδωνη, ξανά στο τερατώδες vortex. Χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του έκανε ότι έβγαλε το πακέτο του και ότι άναψε ένα marlboro έτσι για να μπλοφάρει την κακή του τύχη. Εκεί που πάει να τραβήξει την πρώτη ηδονική ρουφηξιά, αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει ένα πρόβλημα. Δεν μπορεί να βρει το στόμα του!

ΣΚΟΥΠΑ!!! Ε όχι!! Όχι και ΣΚΟΥΠΑ!!

Χαχαχαχαχαχαχαχαχα!!! Ακούστηκαν οι υστερικές κραυγές του μηχανήματος, εμπλουτισμένες με κόκκινους τόνους σαδισμού, χαχαχαχαχα σκούπα!!! Χαχαχαχα!! ΣΚΟΥΠΙΖΕ ΤΩΡΑ!!!

Ο δυστυχής Άδωνης-σκούπα έρμαιο στα χέρια, δηλαδή στα σύρματα, του σχιζοφρενούς μηχανήματος της 'ριζικής αλλαγής', άρχισε να σκουπίζει βλαστημώντας.

"Μα τον ξύλινο προφήτη του κεράτου, δεν μπορούσε η παραδουλεύτρα η ευλογημένη, να το πετάξει το καταραμένο το κουτί με τις ριζικές;"

Και δώστου να σκουπίζει το απέραντο πάτωμα με τα αιώνια σκουπίδια του παρελθόντος.

Τουλάχιστον να ήταν ηλεκτρική σκούπα, μια hoover να πούμε, δεν θα ήταν και τόσο άσχημα, αλλά με σκουπόξυλο; Τι πρωτογονισμός! Ήταν το άκρον άωτον του εξευτελισμού, η 'ριζική' τον είχε κάνει σκουπίδι.

" Ώστε σκουπιδάκι θέλεις να σε κάνω μανάρι μου;;;" ούρλιαξε το μηχάνημα με ερωτικό σχεδόν πάθος.

"ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ..." και το "ΙΙΙΙΙΙ!!!" της κραυγής "ΟΧΙ" του Άδωνη χάθηκε μέσα στα...

ΚΑΜΠΟΥΜΜΜΜΜ ΧΑΠΑΤΛ μιαου ΡΟΥΦΑΞΞΞΞΞ ΒΑΜΜΜΜΜΜ ΡΑΑΑΜΜΜ ΤΣΑΦΦΦΦ!!!

και επηκολούθησαν : vortex ...Άδωνης-λιγδωμένο χαρτί από σουβλάκι πεταμένο στο δρόμο, vortex ...Άδωνης-ροζ κότα με φιόγκο που τραγουδούσε άριες, vortex ...Άδωνης-καζανάκι τουαλέτας σε πολυσύχναστο οίκο ανοχής, vortex ...Άδωνης-υπολείμματα κλούβιου αυγού μέσα σε πάστα ευπρεπούς ζαχαροπλαστείου, vortex ...Άδωνης-μπαλάκι του πινγκ-πονγκ, vortex ...Άδωνης-βρώμικη κάλτσα, vortex ...Άδωνης-εισπράκτωρ σε υπερπλήρες λεωφορείον με στολή επισκόπου, vortex ...Άδωνης-χαλασμένη λατέρνα σε παλαιοπωλείο του Πεκίνου, vortex ...Άδωνης-Άδωνης.... "Πώς;;;" Άδωνης-Άδωνης;;; Δηλαδή;;

Ο Άδωνης πάτησε φρένο στα κύματα της αχαλίνωτης απόγνωσής του και προσπάθησε εις μάτην να βάλει σε τάξη τις σκέψεις του.

Βρίσκονταν στην κουζίνα του σπιτιού του όπου επικρατούσε μια παράξενη σιγή. Η 'ριζική αλλαγή' ακίνητη και βουβή στο τραπέζι, τον κοιτούσε αποβλακωμένα. Τι είχε λοιπόν συμβεί;; Τι;;

Ήταν αδύνατον να καταλάβει. Τότε βγάζει κι αυτός (ο Άδωνης-Άδωνης) τρεις τέσσερις ηλεκτρονικούς εγκεφάλους από τη διάσημη συλλογή ηλεκτρονικών εγκεφάλων τσέπης που είχε μαζί του, διαλέγει τον πιο έξυπνο, πιέζει το κουμπάκι με την επιγραφή 'ΛΥΣΕΙΣ ΑΛΥΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ' και ρωτά : "Λοιπόν ΕΞΥΠΝΑΚΙΑ τι έγινε; Πως γύρισα πίσω στην κουζίνα;" (13)

Η δε σοφή μηχανή κατόπιν διαλογισμού διαρκούντος 1/10000000000000000 του δευτερολέπτου, του απάντησε με κατανόηση.

"Κόπηκε το ρεύμα, ανόητε!"

Ορμάει στο τραπέζι ο Άδωνης και βγάζει από την πρίζα την 'ριζική αλλαγή' την δε επομένη στιγμή ακούστηκε η γλυκιά φωνή του ρεύματος.

"Συγνώμη για τη διακοπή, ένα μικρό τεχνικό λάθος..."

"...Που μου έσωσε τη ζωή" συμπλήρωσε ο Άδωνης, "ευτυχώς που έβγαλα την πρίζα γιατί θα άρχιζε πάλι vortex ποιος ξέρει τι.

"Λοιπόν, ίσως εκείνο που χρειάζομαι είναι μια 'σταθερή επανάληψη' σκέφτηκε ο Άδωνης καθώς πετούσε τις 'ριζικές αλλαγές' στον αποσυνθετικό σκουπιδοτενεκέ του. Το βράδυ ήταν ήσυχο, τα φθινοπωρινά φύλλα πέφτανε ρομαντικά στους δρόμους. Ο Άδωνης ξαπλωμένος στο αναπαυτικό του κρεβάτι κοιμόταν και ονειρευόταν τον εαυτό του να πλέει σε πελάγη πυκνής ευτυχίας.

"Αχ" σκέφτηκε στον ύπνο του, ανάβοντας ένα marlboro, "τι ωραία που είναι η ζωή χωρίς 'ριζικές αλλαγές'.

ΣΗΜ. Δια την αποφυγήν πάσης παρεξηγήσεως, διευκρινίζεται ότι εις το σημείο όπου ο Άδωνης αποκαλεί τον σοφό εγκέφαλό του, 'ΕΞΥΠΝΑΚΙΑ' (βλέπε ανωτέρω σειράν με τον χαρακτηριστικό αριθμό 13), ο Άδωνης δεν αποκαλεί τον ηλεκτρονικόν εγκέφαλον 'ΕΞΥΠΝΑΚΙΑ' λόγω φθόνου  ή δια να τον εμπαίξει, αλλά διότι η μάρκα αυτή των ηλεκτρονικών εγκεφάλων είναι γνωστή με το όνομα 'ΕΞΥΠΝΑΚΗΔΕΣ'.