Σύντομος Απολογισμός του 7ου Λογοτεχνικού Εργαστηρίου

των Κώστα Χαρίτου και Βάσως Χρήστου

Το 7 ο Λογοτεχνικό Εργαστήριο πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Φεβρουαρίου, στην Έδρα της Λέσχης, με ρεκόρ προσέλευσης μελών. Από τους δεκαπέντε που είχαν δηλώσει αρχικά ενδιαφέρον, ολοκληρώθηκαν δώδεκα διηγήματα από δεκατρείς συγγραφείς, οι οποίοι κατάφεραν να παρευρεθούν όλοι. Συμμετείχαν επίσης, η Αντωνία Κατσαβού και ο Χριστόδουλος Λιθαρής.

Συγκεκριμένα, τα διηγήματα με αλφαβητική σειρά των συγγραφέων ήταν τα παρακάτω:

  Τίτλος Θέμα Συγγραφέας
1 Ο Χορός της Κοιμωμένης   Πόπη Βερνάρδου
2 Μ’ αγαπάς;   Κώστας Γερογιάννης
3 Η Συναλλαγή   Τέτη Θεοδώρου
4 Αποθήκη   Χέντβιχ Καρακούδα
5 Ο Παγωμένος Πατέρας   Σπύρος Κίντζιος και Άντζελα-Λου Πέτρου
6 Βάρδια στον Καιάδα   Παναγιώτης Κούστας
7 Ποιος είμαι;   Γιώργος Μάντης
8 Όχι ακριβώς Παράθυρο   Εμμανουήλ Μανωλάς
9 … και το τέρας   Μιχάλης Μανωλιός
10 Νυχτερινός Επισκέπτης   Σίσσυ Παντελή
11 Project: Cosmos   Κώστας Χαρίτος
12 Ξεχασμένη Ιστορία   Βάσω Χρήστου

Λόγω του μεγάλου αριθμού των παρευρισκομένων, η ώρα έναρξης το Σάββατο ήταν στις 12:00 το μεσημέρι και την Κυριακή στις 10:00 το πρωί. Η –όπως πάντα– εξαιρετική φιλοξενία του Γιώργου και της Αντωνίας Κατσαβού, ο γκουρμέ μπουφές (ρεφενέ), το ανεβασμένο επίπεδο των διηγημάτων, η εποικοδομητική κριτική, αλλά και η ιδιαίτερα καλή και φιλική διάθεση βοήθησε να περάσουν όλοι οι συμμετέχοντες ένα πολύ ευχάριστο και δημιουργικό Σαββατοκύριακο και να συνεχίσουν τη συζήτηση για πολλή ώρα μετά το σχολιασμό και τη συζήτηση και τις δυο μέρες.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο 8 ο εργαστήριο, καλό θα είναι να αρχίσουν να γράφουν. Το ραντεβού ανανεώθηκε για το Νοέμβριο αυτή τη φορά